Mathilde en Máxima: om ter mooist

04/12/2016 - 19:01

Een staatsbezoek is bedoeld om de banden tussen beide landen aan te halen, maar waar iedereen vooral naar kijkt , zijn de outfits van de koninginnen. En daar zijn Máxima en Mathilde goed op voorbereid.

Van een koningin wordt verwacht dat ze de mode-ambassadeur van haar land is. Maar Mathilde draagt ook Italiaanse Armani. Vaste waarde blijft Natan, de lievelingsontwerper van de twee koninginnen en over die outfits zijn op voorhand afspraken gemaakt. Mathilde kiest daarna voor de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau én de Belgen Esmeralda Ammoun en Pierre Gauthier.

Voor het staatsbanket halen beide hun mooiste juwelen uit. Mathilde draagt het diadeem van de negen provinciën, gecombineerd met een broche die ze van koningin Fabiola heeft geërfd. Máxima kiest voor de Mellerio parure diadeem, met enorme robijnen.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra