Laurent alweer op de vingers getikt

04/12/2016 - 19:04

Prins Laurent blijft provoceren, niet enkel naar zijn familie, maar ook naar de regering toe. Deze week werd hij door premier Michel op de vingers getikt omdat hij de eerste minister van Sri Lanka heeft ontmoet.

Leden van het koningshuis moeten toestemming vragen aan de regering als ze naar het buitenland willen reizen of buitenlandse politici willen spreken. Laurent heeft dat niet gedaan. Hij schendt daarmee de gedragsregels die hem recht geven op een dotatie.

Laurent mag zich nu effectief aan een telefoontje verwachten van Didier Reynders. Dat heeft zijn kabinet aan onze redactie bevestigd. Vijf jaar geleden al heeft toenmalig premier Leterme hem publiek gewaarschuwd toen hij op eigen houtje diplomatieke contacten onderhield met Libië en Congo.

Ook vorig jaar nog werd Laurent op de vingers getikt omdat zijn onkostennota voor zijn dotatie niet klopte. Hij moest toen 16.000 euro teruggeven. Als Laurent zijn dotatie wil behouden, kan hij zich dus maar beter aan de regels houden. Want had hij toestemming gevraagd, dan was er niets aan de hand geweest.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra