Laurent alweer op de vingers getikt

Prins Laurent blijft provoceren, niet enkel naar zijn familie, maar ook naar de regering toe. Deze week werd hij door premier Michel op de vingers getikt omdat hij de eerste minister van Sri Lanka heeft ontmoet.

Leden van het koningshuis moeten toestemming vragen aan de regering als ze naar het buitenland willen reizen of buitenlandse politici willen spreken. Laurent heeft dat niet gedaan. Hij schendt daarmee de gedragsregels die hem recht geven op een dotatie.

Laurent mag zich nu effectief aan een telefoontje verwachten van Didier Reynders. Dat heeft zijn kabinet aan onze redactie bevestigd. Vijf jaar geleden al heeft toenmalig premier Leterme hem publiek gewaarschuwd toen hij op eigen houtje diplomatieke contacten onderhield met Libië en Congo.

Ook vorig jaar nog werd Laurent op de vingers getikt omdat zijn onkostennota voor zijn dotatie niet klopte. Hij moest toen 16.000 euro teruggeven. Als Laurent zijn dotatie wil behouden, kan hij zich dus maar beter aan de regels houden. Want had hij toestemming gevraagd, dan was er niets aan de hand geweest.

Meer video's van Royalty