Langst regerende monarch behandeld voor longontsteking

’s Werelds langst regerende monarch, de Thaise koning Bhumibol, is behandeld voor een bloedvergiftiging en een ontsteking aan de longen. Dat heeft het Thaise paleis zondag gemeld.

Koning Bhumibol Adulyadej verblijft samen met zijn vrouw al meer dan drie maanden permanent in het ziekenhuis, en zijn gezondheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden. In mei werd hij na een medische check-up opgenomen en behandeld voor vocht in de hersenen.

Nu had de koning hoge koorts en was het zuurstofgehalte in zijn bloed lager dan anders. Een bloedonderzoek wees uiteindelijk uit dat het om een bloedvergiftiging ging, terwijl röntgenfoto’s een ontsteking in de rechterlong aan het licht brachten. De koning wordt momenteel behandeld met antibiotica en extra zuurstof, liet het paleis nog weten.

Koning Bhumibol is 87 jaar oud en zit al 69 jaar op de troon, wat hem het record van langst regerende monarch in leven oplevert. Hij zit daarmee al zes jaar langer op de troon dan de Britse Queen Elizabeth, de langst regerende Britse monarch én de tweede langst regerende monarch ter wereld. Vorige week, op 9 september 2015, verbrak zij nog het record van haar voorgangster, Queen Victoria. (FOTO PHOTONEWS)

Meer video's van Royalty