Langst regerende monarch behandeld voor longontsteking

15/09/2015 - 18:43

’s Werelds langst regerende monarch, de Thaise koning Bhumibol, is behandeld voor een bloedvergiftiging en een ontsteking aan de longen. Dat heeft het Thaise paleis zondag gemeld.

Koning Bhumibol Adulyadej verblijft samen met zijn vrouw al meer dan drie maanden permanent in het ziekenhuis, en zijn gezondheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden. In mei werd hij na een medische check-up opgenomen en behandeld voor vocht in de hersenen.

Nu had de koning hoge koorts en was het zuurstofgehalte in zijn bloed lager dan anders. Een bloedonderzoek wees uiteindelijk uit dat het om een bloedvergiftiging ging, terwijl röntgenfoto’s een ontsteking in de rechterlong aan het licht brachten. De koning wordt momenteel behandeld met antibiotica en extra zuurstof, liet het paleis nog weten.

Koning Bhumibol is 87 jaar oud en zit al 69 jaar op de troon, wat hem het record van langst regerende monarch in leven oplevert. Hij zit daarmee al zes jaar langer op de troon dan de Britse Queen Elizabeth, de langst regerende Britse monarch én de tweede langst regerende monarch ter wereld. Vorige week, op 9 september 2015, verbrak zij nog het record van haar voorgangster, Queen Victoria. (FOTO PHOTONEWS)

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.