Kreeg Van Tichelt excuses van Filip?

30/10/2016 - 19:03
Judoka Dirk Van Tichelt vond het deze zomer jammer dat hij geen telefoontje kreeg van de koning toen hij zijn medaille behaalde. Maar tijdens de ontvangst van de Belgische olympiërs op het Paleis afgelopen woensdag , excuseerde Koning Filip zich daarvoor, zo beweerde Van Tichelt in Het Nieuwsblad.

Van Tichelt zelf zei aan de redactie van Royalty dat hij dit een bijzonder sympathiek gebaar vond van de Koning. Maar wat Van Tichelt beweert, klopt niet zegt Rafike Yilmaz, woordvoerster van Het Paleis, in een officiële mededeling aan de redactie van Royalty.

"De koning is niet vergeten judoka Van Tichelt te bellen, noch heeft hij zijn excuses aangeboden. De Koning heeft hem tot twee maal toe gebeld om hem te feliciteren voor het behalen van zijn medaille. Dit is niet gelukt. Van Tichelt was op dat moment niet langer bereikbaar. Hierna werd naar van Tichelt een telegram verstuurd met felicitaties van de koning."

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.