Koningsdag in mineur

20/11/2016 - 19:01

Iedereen zag het en iedereen had het erover: het gedrag van onze Royals tijdens Koningsdag voorbije dinsdag. Wat hét feest van onze koning moest worden, werd een feest in mineur.

Nooit eerder werden de onderkoelde relaties tussen de leden van ons koningshuis zo publiekelijk geëtaleerd. Isabel Peeters, communicatie-specialiste en Managing Director van het merken-bureau BBDO en Professor-historicus en koningshuis-kenner Mark Van den Wijngaert laten hun licht schijnen over de familie-perikelen binnen ons Koningshuis.

“Ja, ze kunnen het niet laten, in elke familie zijn er ruzies. Maar om dat nu uit te stallen, bij zo'n gelegenheid, geeft aan dat ze geen goeie smaak hebben”, zegt Van den Wijngaert. Ze beseffen niet dat dit helemaal in eigen gezicht terugkomt. De monarchie zal daar meer schade van ondervinden dan wie ook.”

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.