Koningin Silvia: "Het raakt je diep in je hart"

05/09/2015 - 10:20

De Zweedse koningin Silvia is erg geschokt door de vluchtelingencrisis en door de dood van de kleuter Aylan. Dat vertelde ze tijdens een interview met de Zweedse krant Göteborgs Posten.

“Ik heb de beelden gezien, net als veel andere mensen”, zei Silvia. “Je volgt de situatie en je leest erover in de krant, maar plotseling zie je de foto’s van het jongetje en dat raakt je diep in je hart.”

De 3-jarige Ayan was met z’n gezin op de vlucht uit Syrië, maar de jongen stierf tijdens de oversteek op zee. Z’n lichaam spoelde begin deze week aan op een strand in Turkije, de foto’s van het dode jongetje gingen razendsnel de wereld rond.

 

 

Foto: Göteborgs Posten

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.