Koning filip met zoon Gabriël in Küssnacht

29/08/2015 - 16:02

Prins Gabriël vergezelt zijn vader koning Filip in Küssnacht, Zwitserland, voor de herdenking van koningin Astrid, die hier exact 80 jaar geleden verongelukte.

Filips grootmoeder stierf op 29 augustus 1935 op weg naar België bij een auto-ongeluk in Küssnacht. Haar man koning Leopold III verloor de macht over het stuur. Hun auto raakte van de weg en Astrid werd eruit geslingerd en kwam met haar hoofd tegen een boom terecht. Astrid was nog geen dertig jaar oud.

 Het volledige verslag van de herdenking zie je morgen in Royalty om 18.20 uur op VTM.

Op de Snapchat-account van 'vtmroyalty' kun je alvast het achter-de-schermen-verhaal in Küssnacht meevolgen. Wie geen Snapchat heeft, kan het verhaal ook hier bekijken. Als je de account ‘vtmroyalty’ toevoegt op Snapchat, kunnen we jou persoonlijk onze laatste nieuwe foto's en filmpjes bezorgen! 

   

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra