Koning eert Canadese veteranen

11/09/2016 - 19:04

Koning Filip bezoekt de Canadese begraafplaats in Adegem. Hij herdenkt er samen met Canadese oud-strijders de 1119 Canadese en 33 Poolse soldaten die omkwamen bij de Slag om de Schelde (1944). De oudste oorlogsveteraan van Canada, Sidney Cole, zal ook aanwezig zijn. Hij wordt ontvangen door de Koning: Sid’ is 97 en woont al heel zijn leven in Grimbergen. Zoals zovelen leerde Sid zijn Vlaamse vrouw tijdens de oorlog kennen. Na de ontmoeting op de begraafplaats neemt Sid’ Birgit mee naar zijn huis in Grimbergen voor een pakkend interview.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra