Koning bedankt voor Oerwoudfuif in brief

02/09/2015 - 18:02

Koning Filip moet passen voor de Oerwoudfuif van de Hansbeekse scouts op 18 september, dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De jongeren hadden hem uitgenodigd, maar kregen een vriendelijke bedankingsbrief van het paleis terug. Ze plaatsten de brief op hun Facebookpagina. "Bij wijze van grap nodigden we de koning uit voor de 25ste editie van onze fuif", vertelt organisator Matthias Bogaert van Scouts en Gidsen Nieuwland aan HLN. "Tot onze grote verbazing kregen we antwoord. Of we nu ontgoocheld zijn? Ik weet niet welke activiteit nu nog belangrijker kan zijn dan onze fuif, maar voor de koning ligt het misschien anders. In ieder geval is de brief voor ons mooie reclame. Voor ons 25-jarig bestaan vieren we twee dagen feest: vrijdag zijn er gratis optredens, zaterdag de fuif. We hebben ook prins Laurent een uitnodiging gestuurd. Misschien heeft hij wél tijd", oppert Bogaert. (Foto KOS)

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.