Koning Albert in Braziliaans gezelschap

07/10/2011 - 15:55

In Brussel is de nieuwste editie van Europalia van start gegaan. Dit keer draait het allemaal rond Brazilië. Koning Albert inviteerde de Braziliaanse presidente en - bijna - de hele koninklijke familie op een lunch in Laken.

De prins-gemaal van de Deense koningin Margrethe toont z'n prachtig domein 'Château Caïx' in het departement Lot in Zuid-Frankrijk. Henri de Monpezat geeft een rondleiding tussen de wijngaarden waar hij z'n eigen cuvée royale maakt. Een topwijn die tot in China wordt verkocht. De Monpezat praat niet enkel over z'n passie voor wijn maar ook over z'n verbondenheid met de plek. Als kind had z'n vader al een wijnkasteel in de buurt. Nu brengt de Deense prins-gemaal in 'Château Caïx' ook vaak z'n vakanties door met z'n koningin, de kinderen en kleinkinderen. Henrik de Monpezat als God in Frankrijk.

En de excentrieke hertogin van Alba is voor de derde keer gehuwd. Zij is 85, haar man 25 jaar jonger. De hertogin is recordhoudster van adellijke titels.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra