In dit kasteel wonen de Couckes

28/08/2015 - 12:25

Voor de allereerste keer laat Marc Coucke een reportageploeg toe op zijn domein en in de privévertrekken van zijn kasteel Mijl Eke in Merelbeke. In Royalty zet de flamboyante Coucke zondag de deuren open voor Jo De Poorter.

Het kasteelpark dateert uit de achttiende eeuw. Toen was het de thuis van edellieden en industriëlen. Nu is het de thuis van Marc Coucke, zijn vrouw Nathalie en hun kinderen, na een renovatie van vijf jaar. Wat dat kost? "Dat ga ik nu eens niet zeggen", zegt Coucke in Royalty. "Maar hoeveel je ook denkt, het zal waarschijnlijk veel minder zijn."

Royalty, zondag om 18.20 uur bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra