Imagoprobleem voor ons koningshuis

20/11/2016 - 19:03

Door de perikelen op koningsdag wordt het imagoprobleem van onze Royals nog versterkt. “Dat dit imago zo slecht is, is niet verwonderlijk”, zegt communicatie-experte Isabel Peeters van het imago-bureau BBDO aan het VTM-magazine Royalty.

“Uw moeder geen kus geven op de trappen van de kathedraal bij het Te Deum, dat is niet heel verstandig”, vertelt Peeters. “Je kunt perfect een conflict hebben met je broer of zus of ouders, maar de buitenwereld hoeft dat niet te weten.” Met andere woorden: ze mogen wel wat meer professionaliteit aan de dag leggen.

Van de leden van de koninklijke familie mag verwacht worden dat ze taken uitvoeren in het belang van het land en dat ze die taken naar behoren uitvoeren. Sinds hij op de troon zit, probeert Filip er alles aan te doen om het volk terug te winnen. Maar niets helpt, zolang de koning z'n eigen familie niet op één lijn krijgt.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.