Het opgefriste paleis van Brussel

30/09/2010 - 14:26

'Royalty' toont een totaal opgefrist paleis van Brussel. Maandenlang is er gewerkt om van het paleis het perfecte decor te maken voor de tweejaarlijkse topconferentie van de Europese en Aziatische staatshoofden. De empirezaal, de spiegelzaal, het salon van de denker en van de ambassadeurs en uiteraard de majestueuze troonzaal zijn volledig vernieuwd. 48 staatshoofden en regeringsleiders worden er ontvangen, samen met duizend delegatieleden en 2000 journalisten. Een huzarenstuk.

In Nederland is er veel te doen over de vastgoedplannen van de koninklijke familie in Wassenaar. De Oranjes zouden op het landgoed 'De Horsten' waar kroonprins Willem-Alexander woont, twee monumentale boerderijen willen slopen en er villa's voor in de plaats zetten. Een reportage ter plaatse.
 
En first-ladies houden zich bezig met de inrichting van het bureau van hun machtige mannen. Mevrouw Van Rompuy wil de werkplek van haar man opsmukken met moderne Belgische en Europese kunst. Ook de Amerikaanse ambassadeursvrouw promoot Belgische en Amerikaanse kunst in de Amerikaanse ambassade in Brussel. Op een exclusief feestje ontmoeten we beide dames voor een gesprek over hun vriendschap en de passie die ze delen voor kunst.

'Royalty', zondag 3 oktober om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra