Het opgefriste paleis van Brussel

'Royalty' toont een totaal opgefrist paleis van Brussel. Maandenlang is er gewerkt om van het paleis het perfecte decor te maken voor de tweejaarlijkse topconferentie van de Europese en Aziatische staatshoofden. De empirezaal, de spiegelzaal, het salon van de denker en van de ambassadeurs en uiteraard de majestueuze troonzaal zijn volledig vernieuwd. 48 staatshoofden en regeringsleiders worden er ontvangen, samen met duizend delegatieleden en 2000 journalisten. Een huzarenstuk.

In Nederland is er veel te doen over de vastgoedplannen van de koninklijke familie in Wassenaar. De Oranjes zouden op het landgoed 'De Horsten' waar kroonprins Willem-Alexander woont, twee monumentale boerderijen willen slopen en er villa's voor in de plaats zetten. Een reportage ter plaatse.
 
En first-ladies houden zich bezig met de inrichting van het bureau van hun machtige mannen. Mevrouw Van Rompuy wil de werkplek van haar man opsmukken met moderne Belgische en Europese kunst. Ook de Amerikaanse ambassadeursvrouw promoot Belgische en Amerikaanse kunst in de Amerikaanse ambassade in Brussel. Op een exclusief feestje ontmoeten we beide dames voor een gesprek over hun vriendschap en de passie die ze delen voor kunst.

'Royalty', zondag 3 oktober om 17.55

Meer video's van Royalty