Gênante week voor prins Charles

16/10/2015 - 18:06

 Het wordt een moeilijke week voor prins Charles. Volgende week komt namelijk de Chinese president Xi Jinpeng op staatsbezoek bij zijn moeder Queen Elizabeth. “Een stel vreselijke wassenbeelden”, schreef Charles ooit over de Chinese leiders  in een uitgelekte brief.

Maar nu kan Charles de ontmoeting met Chinese officials niet langer uit de weg gaan. De prins zal er dinsdag bij zijn tijdens de ceremoniële ontvangst van Xi Jinpeng en zal daarna ook aanschuiven voor de lunch op Buckingham Palace. Charles slaat wel het staatsbanket over. Zijn zoon William had eerder dit jaar al voor een ‘goedmaker’ gezorgd door China te bezoeken. William en Kate gaan wél naar het staatsbanket.

(Foto Photonews)

 

 

 

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra