“Foto MH17-overleg respectloos”

30/09/2015 - 11:57

Premier Charles Michel heeft gisteren in New York met politiek leiders uit Nederlands, Maleisië, Australië en Oekraïne overleg gevoerd over de berechting van degenen die verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17 vorig jaar juli boven Oekraïne. Daar werd deze omstreden foto gemaakt.

Vooral de Nederlanders zijn er niet voor te vinden dat hun premier Mark Rutte deel uitmaakt van deze opmerkelijke foto.  “De MH17-ramp op zo'n jolige manier uitbuiten is respectloos", klinkt het op sociale media. Rutte heeft nog niet gereageerd op de commotie. Bij de ramp met de MH17 kwamen alle 298 inzittenden, onder wie 193 Nederlanders, om het leven.

 

(FOTO BELGA)

 

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra