Film van Esmeralda in première

04/12/2016 - 19:03

Vrijdag ging de film in première van prinses Esmeralda, de halfzus van koning Albert.  Esmeralda is journaliste en ze draaide een film over het Virunga-natuurpark in Congo. Dat is het leefgebied van de laatste berggorilla's. De Belgische prins Emmanuel de Merode vecht er - letterlijk - voor het voortbestaan van het park.

De Merode werkt in levensgevaarlijke omstandigheden. In 2014 overleefde hij een moordaanslag. Dit is het vliegtuigje waarin hij kort voor de komst van Prinses Esmeralda  beschoten werd.

 

Niet alleen Esmeralda maar ook Leonardo di Caprio bewondert het engagement van de Merode. Hij maakte drie jaar geleden een bekroonde documentaire over Virunga, en ook miljardair Warren Buffet sponsort de Belgische prins

Esmeralda en haar team trekken door het oerwoud, op zoek naar zeldzame berggorilla's.

 

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Andere programma's