Filip en Mathilde eren Nederlandse dichter Campert

23/09/2015 - 14:17

(FOTO: BELGA)

Op donderdag 8 oktober 2015 reiken koning Filip en koningin Mathilde de Prijs der Nederlandse Letteren uit. Deze Prijs is de meest prestigieuze literaire prijs in het Nederlandse taalgebied. De Nederlandse Taalunie kent de Prijs om de drie jaar toe aan een auteur wiens oeuvre een belangrijke plaats inneemt in de Nederlandstalige literatuur. De Prijs wordt afwisselend uitgereikt in aanwezigheid van de Nederlandse en de Belgische Koning. De Prijs 2015 is door de Taalunie aan Dhr. Remco Campert toegekend. Dhr. Campert is dichter, columnist en schrijver van verhalen en romans. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats in het koninklijk paleis in Brussel.

 

(FOTO: BELGA)

 

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra