Elisabeth populair bij leeftijdgenoten

30/10/2016 - 19:00
De oudste dochter van koning Filip is de eerste in lijn om haar vader op te volgen. Maar kennen jongeren hun toekomstige koningin wel? Royalty deed een rondvraag in enkele Vlaams scholen.

In totaal ondervroegen we 250 jongens en meisjes van verschillend opleidingsniveau. Allemaal 15-jarigen, leeftijdsgenoten dus van Elisabeth. Op de vraag: 'Hoe heet de oudste dochter van koning Filip?', weet 78 procent van onze vijftienjarigen het juiste antwoord.

In de marge van deze rondvraag stelden we nog enkele andere vragen aan onze 15-jarigen. Daaruit bleek het koningshuis niet écht populair. Op de vraag: 'Ben je geïnteresseerd in ons koningshuis?', antwoordt 78 procent van onze jongeren ‘nee’.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra