Doop prins Nicolas op 11 oktober

25/08/2015 - 16:38

De Zweedse prins Nicolas Paul Gustaf wordt op 11 oktober 2015 gedoopt in de paleiskapel van Drottningholm, net buiten Stockholm. Dat staat te lezen op de website van het Zweeds koningshuis.

 De kleine prins werd geboren op 15 juni en is het eerste zoontje van prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill. Zij hadden al een dochter, prinses Leonore (1,5 jaar). Ook zij werd gedoopt in de intieme paleiskapel van Drottningholm, de woonplaats van koning Carl-Gustaf en koningin Silvia. Wie de peetouders van prins Nicolas worden, is voorlopig nog niet bekend. (Foto Kungahuset)

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.