Diana werd 18 jaar geleden begraven

06/09/2015 - 12:00

Het is vandaag precies 18 jaar geleden dat prinses Diana, de moeder van prins William en prins Harry, begraven werd. Zo’n 3 miljoen mensen trokken toen naar Londen om er de viering in Westminster Abbey te kunnen volgen. Nog eens miljoenen anderen wereldwijd volgden de plechtigheid live op televisie. Zanger Elton John bracht z’n nummer ‘Candle in the Wind’, in een versie die hij special voor Diana schreef.

Een week eerder was prinses Diana verongelukt toen de auto waarin ze zat crashte in een tunnel in Parijs. Ook haar vriend Dodie Al-Fayes en de chauffeur overleefden het ongeval niet. Na jaren onderzoek bleek dat de chauffeur te veel gedronken had en de controle verloor toen hij de paparazzi wou afschudden.

Prinses Diana werd 36 jaar.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra