Delphine versus koning Albert

30/10/2016 - 19:01
Er was veel gespeculeer deze week over het feit dat koning Albert al dan niet fysiek in de rechtbank aanwezig moet zijn voor de zaak die zijn vermeende dochter Delphine Boël tegen hem inspande om zijn vaderschap te bewijzen.

Wij brengen twee topspecialisten samen die met de redactie van Royalty een ‘Wat als?’ scenario uitwerkten. Wat als Delphine het proces wint? Krijgt zij dan de titel van ‘prinses’? Wordt zij mede-erfgename naast de ander – wettelijke – kinderen van Koning Albert? In welke mate wordt de stamboom van onze koninklijke familie dan hertekend?

Grondwetspecialist Paul Van Orshoven en hoogleraar Familierecht Gerd Verschelden laten hier hun licht over schijnen. Één ding staat vast: zelfs al wordt gevonnist dat koning Albert de vader is, dan zal zij niét de titel van prinses krijgen.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.