Delphine Boël komt aan in rechtbank

23/09/2014 - 12:50

In Brussel is het proces van start gegaan dat Delphine Boël heeft aangespannen tegen koning Albert II en haar wettelijke vader Jacques Boël. Op die manier hoopt ze aan te tonen dat Albert haar biologische vader is. Delphine Boël kwam zelf naar de zitting. Boël houdt al jaren vol dat ze de biologische dochter is van koning Albert. Dat verhaal wordt ook bevestigd door haar moeder, Sybille Selys de Longchamps, die haar steunt in haar vordering voor de rechtbank. Jacques Boël heeft Delphine intussen onterfd en liet recent een DNA-test uitvoeren die uitwees dat hij inderdaad niet de biologische vader is van Delphine. In een kersttoespraak enkele jaren geleden gaf koning Albert toe dat zijn huwelijk met koningin Paola een crisis had doorgemaakt maar van een erkenning dat Delphine zijn dochter zou zijn, is nooit enige sprake geweest.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra