Delphine Boël is emotioneel geraakt

24/06/2013 - 17:10

Het nieuws sloeg deze week in als een bom. Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van koning Albert, dagvaardt haar vader, prins Filip en prinses Astrid .
Ze wil een DNA-test om aan te tonen dat de koning wel degelijk haar biologische vader is. Waarom ze die stap zet, legde ze uit in een persbericht maar voor de camera's wou ze niet verschijnen.
Daarom zochten wij een intieme vriend van Delphine op en een lotgenoot van haar, de Oostvlaamse Ingrid Sartiau. Zij ging Delphine vooraf vorig jaar met een aanvraag tot DNA maar dan aan de Spaanse koning Juan Carlos gericht. Ze begrijpt als geen ander het leed dat Delphine moet dragen.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra