De ASEM-top

07/10/2010 - 13:48

47 staats- en regeringsleiders uit Europa en Azië vergaderden 2 dagen lang in het koninklijk paleis in Brussel. De ASEM-top was de grootste internationale topconferentie ooit in ons land. Koning Albert was de gastheer, maar ook prins Filip nam een deel van de ontvangsten op zich.

Terwijl de staats- en regeringsleiders aan het vergaderen waren, ontdekten de first ladies ons land. Eerste halte: het kasteel van Laken en de serres van Laken. Daarna zagen de dames het beste van België, zoals de ateliers van Delvaux, de koninklijke manufactuur van wandtapijten in Mechelen en een parfumatelier in Namen. Royalty neemt u exclusief mee en mevrouw Van Rompuy vertelt hoe de sfeer onder de dames was.

De prinsessen Mathilde en Maxima maken de laatste tijd een opvallend sexy kledingkeuze. De prinsessen voelen zich duidelijk goed in hun vel. Is hun look te sexy voor een prinses of niet? Modedeskundigen geven hun eigenzinnige mening.

'Royalty', zondag 10 oktober om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra