William en Kate steeds meer op de voorgrond

10/03/2011 - 15:32

De Britse prins William en Kate komen steeds nadrukkelijker op de voorgrond. Deze week gingen ze voor een goed doel pannenkoeken bakken. Kate voelt zich opperbest in haar toekomstige prinsessenrol en overklast William zelfs met haar charmes.

Op 2 en 3 juli vindt het andere grote societyhuwelijk plaats van prins Albert en Charlene Wittstock. Ook Charlene gedraagt zich al helemaal als de toekomstige prinses van Monaco. Maar nauwelijks enkele jaren geleden was ze een heel gewoon meisje dat leefde voor haar passie, de zwemsport. Royalty ging twee van haar jeugdvriendinnen opzoeken.

De Britse prins Andrew komt in opspraak. De  broer van kroonprins Charles blijkt er schimmige zakenrelaties op na te houden. Daardoor is Andrew nu ook verwikkeld in een seksschandaal met minderjarigen.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.