Van Kussnacht naar Argenteuil

23/02/2011 - 14:41

Deze week is het ene na het andere buitenechtelijk, koninklijk kind van de Coburgs ontdekt. In het boek ‘Van Kussnacht naar Argenteuil’ duikt een halfzus van koning Albert op. Maar de vorst zou, blijkt nu ook nog 2 halfbroers hebben.

Hoog bezoek in Tongeren. De kroonprins van Thailand deed er een rondje antiekshoppen, met een gevolg van dertig man. De prins is 59 en een van de rijkste mensen ter wereld. De kroonprins is de enige zoon van de Thaise koning Bhumibol.

En we overlopen de indrukwekkende lijst van gasten die uitgenodigd zijn op het huwelijk van de Britse prins William en Kate.

'Royalty', zondag om 16.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra