The Queen: koningin maar ook grootmoeder

31/10/2011 - 13:26

Op zondag 6 november staat 'Royalty' volledig in het teken van de Britse Queen Elizabeth. Onverwoestbaar zit zij binnenkort reeds 60 jaar op de troon. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes beschouwt haar als een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld.

85 is ze nu. En samen met haar man prins Philip, die er 90 is, trekt het koppel tien dagen lang op staatsbezoek doorheen Australië. De Queen is niet enkel het staatshoofd van Groot-Brittannië maar ook van Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Jamaica, Barbados en de Bahama's. Elizabeth krijgt niet alleen het respect van de oude generatie Britten, ook in haar eigen familie heeft ze een speciale band met de jonge prinsen William en Harry. Zij omschrijven hun oma als belangrijkste raadgeefster die ook bij momenten verrassend hip en eigentijds uit de hoek kan komen.

Een blik op het leven van Queen Elizabeth, in 'Royalty' op zondag 6 november om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra