Steven Samyn schrijft 'Koning zonder land'

05/05/2011 - 15:24

Het colloque singulier, ofwel de zwijgplicht na een gesprek met de koning, wordt steeds vaker geschonden door politici. Dat staat te lezen in het boek 'Koning zonder land' van journalist Steven Samyn.

Op het huwelijk van William en Kate waren Michael en James, de vader en de broer van Kate gekleed door Gieves and Hawkes. Gieves and Hawkes is een unieke kleermaker uit Savile Row in Londen, de kostuumstraat bij uitstek, in de sjieke wijk Mayfair. Ze zijn al lang hofleverancier en maken mannenkostuums volledig op maat met de mooiste stoffen. Heel wat celebs van over de hele wereld vinden de weg naar dit luxehuis. Maar voor je hier binnengaat neem je best een dikke portefeuille mee. 'Royalty' geeft een unieke blik achter de schermen van deze eeuwenoude Britse hofleverancier die maar zelden zijn deuren opent voor de pers.

En verder ook nog de leukste sfeermomenten van Koninginnedag in Nederland.

'Royalty', zondag 8 mei om 16.55

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.