Sappige verhalen over het koningshuis

03/03/2011 - 13:02

De laatste weken volgde de ene onthulling na de andere over maitresses en buitenechtelijke kinderen van koning Leopold de derde. Bastaardkinderen en verborgen liefdesaffaires zijn van alle tijden aan de Europese hoven. Wat doen deze sappige verhalen met het imago van het koningshuis?

In Italië is er veel te doen over prins Victor Emmanuel van Savoie, zoon van de laatste Italiaanse koning en neef van onze koning Albert. Er is een video opgedoken waarin Victor Emmanuel zelf toegeeft dat ie, 33 jaar geleden, op z'n privé-boot een Duitse student heeft doodgeschoten. 13 jaar geleden is de zaak al voor de rechtbank gekomen maar Victor Emmanuel kreeg toen enkel vijf maanden voorwaardelijk. Niet voor doodslag, maar voor verboden wapendracht.

De mode van Kate. Is er met de toekomstige van de Britse prins William een stijlicoon in de maak? Tot nu toe verbaasde Kate de modepers met opvallende recyclage-outfits en betaalbare kleding. Britse en Belgische modejournalisten geven hun mening.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra