Prinses Mathilde promoot de Nederlandse taal

29/11/2010 - 10:45

Maar hoe is het gesteld met haar eigen kennis van het Nederlands?

Prins Filip is net terug van een economische missie in Oekraïne. Een reisverslag.

In Engeland draaien de voorbereidingen van het huwelijk van de Britse prins William en Kate op volle toeren. Datum en plaats van het huwelijk zijn intussen gekend maar 'Royalty' gaat ook na wie wat zal betalen en hoe ook de Britse economie beter hoopt te worden van de trouwpartij.

Als toekomstige prinsessen hebben de Britse Kate en Charlene van Monaco nog een hele leerschool voor de boeg. En er is meer, want ook de loodzware erfenis van hun voorgansters Diana en Grace hangt hen boven het hoofd. Zullen zij ooit aan hen kunnen tippen?

'Royalty', zondag 28 november om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra