Prinses Mathilde naar het militair kwartier in Peutie

Van alle leden van de koninklijke familie was prinses Mathilde weer het actiefst. 1 van de meest opvallende ontmoetingen vond plaats in het militair kwartier in Peutie. Mathilde ontmoette daar de families van militairen die deelnemen aan vredesondersteunende operaties.

De Belgische kok en wereldkampioen Peter De Clercq uit Maldegem mocht onverwacht een 5-gangenmenu klaarmaken voor de Thaïse koning Bhumibol. 

Het is een jaar geleden dat prins Alexander; de man van prinses Lea overleed. Lea vertelt over de tentoonstelling, in het museum van Waterloo, ter nagedachtenis van haar man.

Onlangs raakte bekend dat de Zweedse koning Carl Gustaf in de jaren negentig een jaar lang een affaire had met de zangeres van de Zweedse popgroep Army of Lovers. Royalty brengt een interview met de zangeres. Daarin vertelt ze onder meer welke indruk de koning op haar maakte en hoe hun afspraakjes steeds werden geregeld via een tussenpersoon. 'Ik belde hem nooit, hij belde mij nooit. Ons rendez-vous werd via via gepland.' vertelt Camilla Henemark.

'Royalty', zondag 5 december om 17.55

Meer video's van Royalty