Prinses Mathilde naar het militair kwartier in Peutie

03/12/2010 - 10:38

Van alle leden van de koninklijke familie was prinses Mathilde weer het actiefst. 1 van de meest opvallende ontmoetingen vond plaats in het militair kwartier in Peutie. Mathilde ontmoette daar de families van militairen die deelnemen aan vredesondersteunende operaties.

De Belgische kok en wereldkampioen Peter De Clercq uit Maldegem mocht onverwacht een 5-gangenmenu klaarmaken voor de Thaïse koning Bhumibol. 

Het is een jaar geleden dat prins Alexander; de man van prinses Lea overleed. Lea vertelt over de tentoonstelling, in het museum van Waterloo, ter nagedachtenis van haar man.

Onlangs raakte bekend dat de Zweedse koning Carl Gustaf in de jaren negentig een jaar lang een affaire had met de zangeres van de Zweedse popgroep Army of Lovers. Royalty brengt een interview met de zangeres. Daarin vertelt ze onder meer welke indruk de koning op haar maakte en hoe hun afspraakjes steeds werden geregeld via een tussenpersoon. 'Ik belde hem nooit, hij belde mij nooit. Ons rendez-vous werd via via gepland.' vertelt Camilla Henemark.

'Royalty', zondag 5 december om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.