Prinses Laurentien over haar nieuwe voorleesboek

04/02/2011 - 14:43

Prinses Laurentien van Nederland spreekt met 'Royalty' over haar passie voor lezen, haar vrijwilligerswerk met Vlaamse ongeletterden in Brussel en hoe het is om in Brussel te wonen. De prinses woont al meer dan 20 jaar in Brussel; eerst met haar ouders, nu met haar man prins Constantijn en hun drie kinderen. De Europese Commissie heeft Laurentien van Nederland net benoemd tot hoofd van de een onderzoeksgroep over ongeletterdheid. En ze stelt aan 'Royalty' haar nieuwe voorleesboek voor: Mr. Finney en de andere kant van het water.

Koning Albert komt voor het eerst sinds maanden opnieuw naar buiten voor een officiële plechtigheid. Zo woont hij in Etterbeek een werkvergadering bij over de geïntegreerde politie. De koning gaat ook kijken naar het paard dat koning Boudewijn cadeau heeft gekregen na een bezoek aan Saoudi-Arabië.

En de ophefmakende biografie van ex-model Tasha de Vasconcelas. 'Schoonheid als wapen', heet haar nieuwe boek. Daarin vertelt ze hoe een hele reeks bekende prinsen voor haar charmes vielen. Onder hen ook prins Laurent en prins Albert van Monaco.

'Royalty', zondag 6 februari om 16.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra