Prinses Laurentien over haar nieuwe voorleesboek

Prinses Laurentien van Nederland spreekt met 'Royalty' over haar passie voor lezen, haar vrijwilligerswerk met Vlaamse ongeletterden in Brussel en hoe het is om in Brussel te wonen. De prinses woont al meer dan 20 jaar in Brussel; eerst met haar ouders, nu met haar man prins Constantijn en hun drie kinderen. De Europese Commissie heeft Laurentien van Nederland net benoemd tot hoofd van de een onderzoeksgroep over ongeletterdheid. En ze stelt aan 'Royalty' haar nieuwe voorleesboek voor: Mr. Finney en de andere kant van het water.

Koning Albert komt voor het eerst sinds maanden opnieuw naar buiten voor een officiële plechtigheid. Zo woont hij in Etterbeek een werkvergadering bij over de geïntegreerde politie. De koning gaat ook kijken naar het paard dat koning Boudewijn cadeau heeft gekregen na een bezoek aan Saoudi-Arabië.

En de ophefmakende biografie van ex-model Tasha de Vasconcelas. 'Schoonheid als wapen', heet haar nieuwe boek. Daarin vertelt ze hoe een hele reeks bekende prinsen voor haar charmes vielen. Onder hen ook prins Laurent en prins Albert van Monaco.

'Royalty', zondag 6 februari om 16.55