Prinses Astrid op reis in New York

22/09/2011 - 15:02

Op zondag 25 september trekt Royalty met prinses Astrid naar New York. We brengen ongewone beelden van de prinses en haar kinderen op een veerboot op de Hudson Rivier. Prins Amedeo woont en werkt in New York, prinses Maria-Laura was er op bezoek.

 

Valère Seys is 91 en gepensioneerd chauffeur van koning Boudewijn. Bij heel wat historische gebeurtenissen zat Valère op de eerste rij: aan het stuur van de koninklijke limousine. Valère haalt herinneringen op. Huwelijken, staatsbezoeken en soms benarde situaties... Hij en de koning beleefden spannende uren.

In september 2007 ging het legendarische Knokse hotel 'La Réserve' dicht voor het publiek. Precies 4 jaar later is 'La Réserve Resort' er opnieuw klaar voor met 110 mooie kamers, een indrukwekkende lobby en gastronomisch restaurants. Royalty was er de laatste dagen voor de opening bij. Eigenares Martine Van Thillo werkt met haar bijna 50-koppig team dag en nacht om alles op tijd klaar te krijgen. We volgen ook voormalig Miss België Ilse De Meulemeester. Zij is al 2 en een half jaar in de weer om het interieur van 'La Réserve' vorm te geven. Kleuren, design, meubilair, alles heeft ze gekozen en op maat laten maken door Belgische fabrikanten.

Zondag 25 september om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra