Prins Laurent is jarig

14/10/2011 - 16:10

Royalty heeft het op zondag 16 oktober over prins Laurent, die woensdag z'n 48ste verjaardag viert.

Hoe gaat tussen prins Albert en prinses Charlene van Monaco? We zien het koppel vaak gescheiden officiële opdrachten doen en Charlene spreekt nog altijd geen Frans. En waar blijft de uitslag van de DNA-testen die duidelijkheid moeten geven of Albert nu al dan niet nog meer natuurlijke kinderen heeft?

Wat bekent de baby van president Sarkozy en Bruni voor Frankrijk en voor het imago van Nicolas zelf nu binnenkort de verkiezingsstrijd losbarst?Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Franse republiek dat een Franse president vader wordt tijdens z'n ambtsperiode.

En achter de schermen van de Munt; 'operahuis van het jaar'.De opera kreeg deze prestigieuze titel die vergelijkbaar is met wat de Oscars in de filmwereld betekenen. Royalty gaat op zoek naar de speciale band tussen de Munt en het koningshuis.

Zondag 16 oktober om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra