Op verplaatsing in het Egyptische Luxor

09/12/2010 - 14:46

Zondag zit 'Royalty' op verplaatsing in het Egyptische Luxor. Prinses Mathilde reist naar daar om deel te nemen aan een congres over mensenhandel. Ze doet dat op uitnodiging van de Egyptische presidentsvrouw Suzanne Mubarak. Andere belangrijke vips zijn de Aga Khan en filmsterren als Demi Moore, Ashton Kutcher en Nicolas Cage.

Vorige week lieten we kersvers hofleveranciers en hoedenmaker Christophe Coppens aan het woord. Deze week nemen we een kijkje bij schrijnwerkersbedrijf Van Overstraeten. Al 15 jaar zijn ze gebrevetteerd hofleverancier. Nu is die titel overgegaan van vader op zoon en dochter. De familie Van Overstraeten vertelt in 'Royalty' hoe ze het bureau van koning Albert maakten.

De Britse prins William gaf Kate Middleton de peperdure verlovingsring van zijn moeder. Is dat gebruikelijk of wilde William gewoon zuinig zijn? Wie betaalt de ring en wat gebeurt er als de verloving ineens verbroken wordt?

'Royalty', zondag 12 december om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.