Koning Albert naar Leopoldsburg

24/03/2011 - 15:19

Koning Albert bezoekt de legerkazerne van Leopoldsburg om de nieuwste legervoertuigen te keuren.

In Monaco is het bal de la Rose of Rozenbal in mineur gevierd. Enkele dagen voor het bal, waarop de verloofde van prins Albert van Monaco haar grote entree zou maken, is prinses Antoinette, de oudste zus van prins Rainier, gestorven. Prins Albert en Charlene vonden het dan ook niet gepast om naar het bal te komen. De kinderen van prinses Caroline hielden in de plaats een toespraak als eerbetoon. 'Royalty' heeft ook beelden van de begrafenis van Antoinette in de chapelle de la paix van de kathedraal van het prinsdom.

En terwijl er vooral gespeculeerd wordt welke huwelijksjurk Kate Middleton heeft gekozen, toont Royalty nu al welk diadeem op het hoofd van de toekomstige prinses zal schitteren.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.