Koning Albert en koningin Paola naar Maldegem

17/03/2011 - 13:09

Koning Albert en koningin Paola brengen voor het eerst sinds meer dan een jaar nog eens een stadsbezoek. Samen zijn ze naar Maldegem in Oost-Vlaanderen getrokken. Hoe heeft de gemeente zich voorbereid op de komst van onze vorsten?

Na de ramp in Japan heeft keizer Akihito een historisch tv-toespraak gehouden. Het is zeer uitzonderlijk dat de keizer het volk toespreekt. Normaal doet hij dat enkel in oorlogssituatie. Op welke manier is de keizerlijke familie in veiligheid gebracht? Sinds de aardbeving hebben ze het paleis in Tokio nog niet verlaten.

Een adellijke jonge dame vierde vroeger de volwassenheid met een groots debutantenbal. Het betekende voor haar de start van het societyleven en tegelijk was het ook een teken dat ze beschikbaar was voor de huwelijksmarkt. Tegenwoordig leren jongeren elkaar op een andere manier kennen. Toch is de traditie van het debutantenseizoen hier en daar aan een opmars toe, zoals in Groot-Brittannië.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra