Kerstconcert op het paleis van Brussel

16/12/2010 - 14:39

De koninklijke familie houdt haar klassieke kerstconcert op het paleis van Brussel. Het vorstenpaar wil met het concert de Belgen bedanken die het voorbije jaar hebben bijgedragen tot het goede verloop van de koninklijke activiteiten. Voor koningin Fabiola was het een speciale dag want ze herdacht tijdens het kerstconcert ook haar huwelijksverjaardag met koning Boudewijn, 50 jaar geleden.

Geertrui Windels, mevrouw Van Rompuy, gidst 'Royalty' door het nieuwe bureau van haar man, de president van Europa. Zijn vernieuwde werkplek hangt vol kunstwerken die hij tijdens z'n ambtstermijn in bruikleen krijgt.

In het tweede deel van het bezoek van prinses Mathilde aan het Egyptische Luxor bekijken we samen met haar de graftombe van Toetanchamon en andere farao's.

'Royalty', zondag 19 december om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.