Inside the royal wedding: deel 2

22/04/2011 - 16:16

In Londen is de spanning voelbaar nu op 29 april het huwelijk van de eeuw plaatsvindt. Tienduizenden toeschouwers zullen naar de stad afzakken en zo'n 2 miljard kijkers zullen het huwelijk volgen op tv.

Alle gasten op het huwelijk moeten natuurlijk ook eten en drinken. Een van de meest hectische plaatsen in Londen zal dus ongetwijfeld ook de keuken van Buckingham Palace zijn. Een van de gerechten die 20 chef koks voor de gasten zullen maken zijn knoedels van griet, uit Parijs, met kreeftensaus, witte wijnsaus, asperges en kreeftenmedaillons.

Het gerecht werd ook geserveerd tijdens het huwelijk van prins Charles en prinses Diana in 1981.

'Royalty', zondag om 16.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra