Het 'Royalty' jaaroverzicht

03/01/2011 - 10:46

Cartoonist Marec tekent dè gespreksthema's van het voorbije jaar. Koninklijke en andere journalisten en deskundigen geven commentaar.

Zijn de koningen moe? Waarom geven ze de troon niet door aan de volgende generatie? Prinsessen aan de top; Mathilde en Maxima zijn mateloos populair in 2010.
Er waren de schandalen aan de verschillende koningshuizen maar ook de liefde vierde hoogtij met het langverwachte ja-woord in Zweden en de verlovingen in Monaco en Groot-Brittannië.

De 'Royalty' redactie gaat ook op zoek naar de leukste en opvallendste momenten die we met onze camera’s konden vast leggen.

'Royalty', zondag 2 januari om 16.50

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra