Het kasteel van Nymphenburg

30/03/2011 - 10:48

Op 29 en 30 maart reist 'Royalty' mee op staatsbezoek met koning Albert en koningin Paola naar Duitsland. Op de eerste dag bezoekt het vorstenpaar Berlijn en zullen ze een gesprek hebben met de Bondspresident. Ook een bezoek aan de Brandenburger Tor staat op het programma.

De dag er na reizen Albert en Paola door naar München. Daar hebben ze een speciale afspraak met hertog Franz von Bayern. De hertog staat aan het hoofd van de Huis van Wittelsbach, een van de oudste adellijke families in Europa. De oma van Albert II, koningin Elisabeth, was een Wittelsbach. Maar de familie is niet alleen 'familie', het zijn ook oude vrienden van ons huidig koningspaar. Andere beroemde telgen uit het geslacht von Bayern / Wittelsbach waren koning Ludwig van Beieren en keizerin Elisabeth 'Sissi' van Oostenrijk.

Albert en Paola worden ontvangen op het schitterende kasteel van Nymphenburg. De familie Wittelsbach was tegen het nazi-regime gekant. Toen hij 11 jaar was, werden Franz en heel zijn familie opgepakt. Franz leefde 7 maanden in concentratiekampen, ondermeer Dachau.

Presentatie en verslag vanuit Duitsland op 3 april te zien in 'Royalty'

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.