Het kasteel van Nymphenburg

Op 29 en 30 maart reist 'Royalty' mee op staatsbezoek met koning Albert en koningin Paola naar Duitsland. Op de eerste dag bezoekt het vorstenpaar Berlijn en zullen ze een gesprek hebben met de Bondspresident. Ook een bezoek aan de Brandenburger Tor staat op het programma.

De dag er na reizen Albert en Paola door naar München. Daar hebben ze een speciale afspraak met hertog Franz von Bayern. De hertog staat aan het hoofd van de Huis van Wittelsbach, een van de oudste adellijke families in Europa. De oma van Albert II, koningin Elisabeth, was een Wittelsbach. Maar de familie is niet alleen 'familie', het zijn ook oude vrienden van ons huidig koningspaar. Andere beroemde telgen uit het geslacht von Bayern / Wittelsbach waren koning Ludwig van Beieren en keizerin Elisabeth 'Sissi' van Oostenrijk.

Albert en Paola worden ontvangen op het schitterende kasteel van Nymphenburg. De familie Wittelsbach was tegen het nazi-regime gekant. Toen hij 11 jaar was, werden Franz en heel zijn familie opgepakt. Franz leefde 7 maanden in concentratiekampen, ondermeer Dachau.

Presentatie en verslag vanuit Duitsland op 3 april te zien in 'Royalty'