Guillaume Van der Stighelen geeft advies aan koning Albert

27/01/2011 - 14:24

Topreclamemaker Guillaume Van der Stighelen geeft in een open brief advies aan koning Albert over hoe hij zich zou kunnen profileren als de koning van ALLE Belgen. Wij leggen de brief voor aan Isabel Peeters van Duval Guillaume, Herman Toch (specialist in marktonderzoek) en Béatrice Delvaux (hoofdredactrice van Le Soir). Is de koning enkel de koning van de Franstaligen? Hoe is het gesteld met het merk 'koningshuis' en moeten onze royals zich anders profileren? Is de koning nuttiger dan ooit in dit land of kiezen we beter voor een alternatief?

Een interview met Jean de France. De prins kwam naar Gent voor een lezing over het Franse erfgoed. De erfgenaam van de familie d' Orléans praat ook openlijk over z'n gezinsleven en de banden met de Belgische koninklijke familie. De Orléans-familie stamt af van de laatste Franse koning, Louis-Philippe I, die tussen 1830 en 1848 regeerde. Zij beschouwen zichzelf als de enige familie die recht heeft op de troon, in het geval Frankrijk opnieuw een monarchie wordt.

'The king's speech' is door de Amerikaanse producers verkozen als beste film. De film gaat over de Britse koning George VI, die het als stotteraar moeilijk heeft in het tijdperk van de opkomende massamedia. Colin Firth heeft voor zijn hoofdrol al een hele reeks prijzen ontvangen, waaronder de Golden Globe voor de beste acteur. Nu de film uitgeroepen is tot favoriet van de producers, komt hij steeds duidelijker in beeld als grote kanshebber voor de Oscar voor beste film. 'Royalty' brengt een interview met hoofdrolspeler Colin Firth.

'Royalty', zondag 30 januari om 16.55

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.