Guillaume Van der Stighelen geeft advies aan koning Albert

Topreclamemaker Guillaume Van der Stighelen geeft in een open brief advies aan koning Albert over hoe hij zich zou kunnen profileren als de koning van ALLE Belgen. Wij leggen de brief voor aan Isabel Peeters van Duval Guillaume, Herman Toch (specialist in marktonderzoek) en Béatrice Delvaux (hoofdredactrice van Le Soir). Is de koning enkel de koning van de Franstaligen? Hoe is het gesteld met het merk 'koningshuis' en moeten onze royals zich anders profileren? Is de koning nuttiger dan ooit in dit land of kiezen we beter voor een alternatief?

Een interview met Jean de France. De prins kwam naar Gent voor een lezing over het Franse erfgoed. De erfgenaam van de familie d' Orléans praat ook openlijk over z'n gezinsleven en de banden met de Belgische koninklijke familie. De Orléans-familie stamt af van de laatste Franse koning, Louis-Philippe I, die tussen 1830 en 1848 regeerde. Zij beschouwen zichzelf als de enige familie die recht heeft op de troon, in het geval Frankrijk opnieuw een monarchie wordt.

'The king's speech' is door de Amerikaanse producers verkozen als beste film. De film gaat over de Britse koning George VI, die het als stotteraar moeilijk heeft in het tijdperk van de opkomende massamedia. Colin Firth heeft voor zijn hoofdrol al een hele reeks prijzen ontvangen, waaronder de Golden Globe voor de beste acteur. Nu de film uitgeroepen is tot favoriet van de producers, komt hij steeds duidelijker in beeld als grote kanshebber voor de Oscar voor beste film. 'Royalty' brengt een interview met hoofdrolspeler Colin Firth.

'Royalty', zondag 30 januari om 16.55