Een intensieve reis voor prinses Astrid

12/11/2010 - 10:13

Prinses Astrid is net terug uit Laos. Ze heeft er België vertegenwoodigd op de wereldtop tegen cluster-munitie. Voor Astrid werd het een intensieve reis; ze praatte met slachtoffers en maakte bommen onschadelijk op een mijnenveld. Enkel een cameraploeg van Royalty volgde de prinses op de voet; ook uitzonderlijk achter de schermen van de koninklijke zending. (eventueel foto’s van de missie beschikbaar voor de kranten)

Veel schoon volk op de modeshow van NATAN. Ontwerper Edouard Vermeulen ziet de zomer kort gerokt en vol pasteltinten.

In het kasteel van Alden Biesen hebben ze een weekend lang een historisch diner gehouden met pronktafels, lakeien in aangepaste kledij, authentieke tafelstukken en oude keukenattributen. Chef-kok Felix Alen maakte een achttiende-eeuws menu klaar met lang vergeten ingrediënten, kruiden en smaken. Culinaire kunsthistoricus Dirk De Prins fungeerde als sprekend menu en gaf tijdens de maaltijd uitleg over de tafelgebruiken van toen.

'Royalty', zondag 14 november om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra