De kledingkoffer van prinses Mathilde

28/10/2011 - 11:20

Prins Filip en prinses Mathilde zijn terug van hun handelsmissie in China. Samen met een uitgebreide delegatie politici en zakenlui reisde ook een goed gevulde kledingkoffer voor prinses Mathilde mee. 'Royalty' overloopt de hoogtepunten van de reis.

De Britse koningin Elizabeth was deze week samen met haar man prins Philip, die intussen al 90 is, in Australië. Het is maar liefst de zestiende keer dat de Britse vorstin een officieel bezoek brengt aan het land waar zij zelf staatshoofd van is. Hoe populair blijven de Britse royals nog onder hun onderdanen aan de andere kant van de wereld?

Te gast bij een van de bekendste adellijke families van België: de familie d'Aspremont Lynden. Alle familieleden van graaf Frédéric d'Aspremont Lynden zijn gelinkt aan royals in binnen- en buitenland. De moeder van de graaf was gezelschapsdame van koningin Fabiola en z'n vader adviseur van de toenmalige prins Albert. Armelle Gysen is door het huwelijk met Frédéric gravin geworden maar is vooral nog altijd één van de bekendste tv-gezichten in Wallonië.

'Royalty', zondag 30 oktober om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra