De eerste schooldag van onze prinsen en prinsessen

01/09/2011 - 13:25

Op zondag 4 september blikken we terug op de eerste schooldag van de jonge generatie Belgische prinsen en prinsessen. Wie kreeg een lijfwacht mee op school?

Na de nationale feestdag van 21 juli zijn de Belgische royals op vakantie gespot in Zuid-Frankrijk, Italië en op Corsica. Maar tijdens deze bewogen zomer met groot verdriet na de aanslagen in Noorwegen, de rellen in Groot-Brittannië en de dodelijke storm op Pukkelpop, toonden de gekroonde hoofden zich ook van hun troostende kant.

Ook het Zweedse koningshuis komt zondag aan bod. Onlangs maakte de kroonprinses Victoria bekend dat ze in blijde verwachting is van een kindje.

Tot slot hebben we het nog over de vrouwen van prins Bernhard. De Nederlandse prins-gemaal van koningin Juliana en vader van koningin Beatrix blijkt nog een buitenechtelijke dochter te hebben. Hoe is Mildred ontdekt? Royalty zoekt ook naar de uiterlijke gelijkenissen.

Zondag 4 september om 17.55

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.