Charlene wil in topvorm zijn voor haar huwelijk.

10/02/2011 - 11:48

Charlene, de aanstaande van prins Albert van Monaco, wil in topvorm zijn voor haar huwelijk. Deze week vloog ze naar haar geboorteland Zuid-Afrika om deel te nemen aan het grootste openlucht zwemevenement ter wereld; de Midmar Mile. 'Verwacht niet te veel van mij', aldus de voormalige Olympische zwemkampioene. 'Ik heb geen Olympische conditie meer maar ik zwem mee om geld in te zamelen voor de Zuidafrikaanse Special Olympics.

Prinses Esmeralda heeft in Brussel een documentaire voorgesteld over haar vader, koning Leopold de derde. Esmeralda had altijd een grote bewondering voor haar vader. Met een filmploeg ging ze op zoek naar plaatsen die in het leven van de koning een grote rol speelden. Ook enkele beroemde figuren komen aan het woord over de koning: de voormalige Franse president Giscard d' Estaing en modekoning Givency. 'Royalty' kreeg de film al te zien en sprak met de prinses.

En wat hebben een middeleeuws huisje in Brugge, een vorstelijk bed in Beloeil en een peperdure villa in Zuid Frankrijk gemeen? 'Royalty' neemt u mee naar enkele vorstelijke liefdesnestjes. De éne al fatsoenlijker dan de andere. Leopold II kocht de duurste villa aller tijden, voor zijn vriendin Blanche Delacroix. In het kasteel van Beloeil staat het bed van de Franse koningin Marie-Antoinette, dat ze er achterliet voor haar geheime vriendje de prince de Ligne. En Albert en Paola beleefden hun bruidsnacht in het romantische Brugge.

'Royalty', zondag 13 januari om 16.55

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra