Charlene wil in topvorm zijn voor haar huwelijk.

Charlene, de aanstaande van prins Albert van Monaco, wil in topvorm zijn voor haar huwelijk. Deze week vloog ze naar haar geboorteland Zuid-Afrika om deel te nemen aan het grootste openlucht zwemevenement ter wereld; de Midmar Mile. 'Verwacht niet te veel van mij', aldus de voormalige Olympische zwemkampioene. 'Ik heb geen Olympische conditie meer maar ik zwem mee om geld in te zamelen voor de Zuidafrikaanse Special Olympics.

Prinses Esmeralda heeft in Brussel een documentaire voorgesteld over haar vader, koning Leopold de derde. Esmeralda had altijd een grote bewondering voor haar vader. Met een filmploeg ging ze op zoek naar plaatsen die in het leven van de koning een grote rol speelden. Ook enkele beroemde figuren komen aan het woord over de koning: de voormalige Franse president Giscard d' Estaing en modekoning Givency. 'Royalty' kreeg de film al te zien en sprak met de prinses.

En wat hebben een middeleeuws huisje in Brugge, een vorstelijk bed in Beloeil en een peperdure villa in Zuid Frankrijk gemeen? 'Royalty' neemt u mee naar enkele vorstelijke liefdesnestjes. De éne al fatsoenlijker dan de andere. Leopold II kocht de duurste villa aller tijden, voor zijn vriendin Blanche Delacroix. In het kasteel van Beloeil staat het bed van de Franse koningin Marie-Antoinette, dat ze er achterliet voor haar geheime vriendje de prince de Ligne. En Albert en Paola beleefden hun bruidsnacht in het romantische Brugge.

'Royalty', zondag 13 januari om 16.55