Albert & Paola naar Biënnale van Venetië

25/08/2015 - 18:27

Van 1 tot 3 september brengen koning Albert en koningin Paola een bezoek aan de Biënnale van Venetië, een toonaangevend tweejaarlijks kunstevenement dat kunstenaars van over de hele wereld samenbrengt.

Opmerkelijk, want het is al van maart geleden dat het vorstenpaar nog samen een officieel evenement heeft bijgewoond. De laatste keer dat we hen samen zagen, was op een galaconcert van de Muziekkapel Koningin Elisabeth in het Paleis voor Schone Kunsten. Sinds Filip op de troon zit, houden Albert en Paola zich eerder op de achtergrond. 

Dit jaar vindt de Biënnale van Venetië al voor de 56ste keer plaats. De koning en koningin zullen onder andere een bezoek brengen aan het Belgisch Paviljoen en worden daarvoor vergezeld door Laurent Busine, Directeur van het Musée des Arts Contemporains (MAC’s) de la Fédération Wallonie-Bruxelles. 

Het Belgisch paviljoen is het oudste van alle landenpaviljoenen en stelt dit jaar werk tentoon van kunstenaar Vincent Meessen. Grote namen als Berlinde De Bruyckere, Luc Tuymans en Thierry De Cordier gingen hem al voor. (Foto Belga)

 

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra