Albert & Paola naar Biënnale van Venetië

Van 1 tot 3 september brengen koning Albert en koningin Paola een bezoek aan de Biënnale van Venetië, een toonaangevend tweejaarlijks kunstevenement dat kunstenaars van over de hele wereld samenbrengt.

Opmerkelijk, want het is al van maart geleden dat het vorstenpaar nog samen een officieel evenement heeft bijgewoond. De laatste keer dat we hen samen zagen, was op een galaconcert van de Muziekkapel Koningin Elisabeth in het Paleis voor Schone Kunsten. Sinds Filip op de troon zit, houden Albert en Paola zich eerder op de achtergrond. 

Dit jaar vindt de Biënnale van Venetië al voor de 56ste keer plaats. De koning en koningin zullen onder andere een bezoek brengen aan het Belgisch Paviljoen en worden daarvoor vergezeld door Laurent Busine, Directeur van het Musée des Arts Contemporains (MAC’s) de la Fédération Wallonie-Bruxelles. 

Het Belgisch paviljoen is het oudste van alle landenpaviljoenen en stelt dit jaar werk tentoon van kunstenaar Vincent Meessen. Grote namen als Berlinde De Bruyckere, Luc Tuymans en Thierry De Cordier gingen hem al voor. (Foto Belga)

 

Meer video's van Royalty