Op stap met de ambassadeur van Haïti

21/01/2010 - 14:29

-Koning Albert en koningin Paola laten de ambassadeur van Haïti weten dat ze intens meeleven met de toestand in zijn land.
Royalty volgt de ambassadeur een dag lang tot aan zijn ontmoeting met de koning.

-President Kabila nodigt koning Albert uit naar Congo. In de Matongé-wijk vragen we wat de Congolezen in ons land hiervan denken.

- Controverse over de verkoop van schilderijen uit de erfenis van Leopold III. Vier werken van Jan Breughel de jonge, gaan bij Christie's New York onder de hamer. Nationaal erfgoed of geen vuiltje aan de lucht? In het Vlaamse parlement kwam het alvast tot een pittig debat.

-Gewezen rallypiloot Mike Van Hooydonck vertelt over de slipcursus die hij gaf aan prins Filip en prins Laurent. Zijn de zonen van koning Albert nu echt zo’n fervente autofreaks?
 
-En de Britse prins William en niet zijn vader vervangt de Britse Queen op een officiële reis in Nieuw-Zeeland.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra