Rijker dan je Denkt in het Havenhuis van Antwerpen - alle praktische info

28/09/2016 - 13:36

ADRES: ZAHA HADIDPLEIN 1, 2030 ANTWERPEN (GPS: MEXICOSTRAAT)

UUR: 10u - 17u

www.portofantwerp.com

Iedereen moet in het bezit zijn van zijn/haar identiteitskaart om het Havenhuis te mogen betreden.

Er is geen vestiaire aanwezig. Onze veiligheidsagenten zijn gerechtigd om jassen en tassen te doorzoeken indien zij dat nodig achten.

PARKEERMOGELIJKHEDEN

Het Havenhuis beschikt over twee privéparkings waar je als bezoeker kunt parkeren.

1° Ondergrondse parkeergarage van het Havenhuis: de inrit bevindt zich aan de Mexicostraat. Let op: de hoogte van de inrit is 2m10.

2° Parking 'Straatsburg': hier kan je terecht als de ondergrondse parking volzet is. Deze parking ligt naast de parking van restaurant 'Het Pomphuis', schuin tegenover het Havenhuis. De in- en uitrit van de parking ligt aan de Merantistraat. Van hieruit is het twee minuten wandelen tot het Havenhuis.

 

 

Wanneer beide parkings volzet zijn, kan er nog uitgeweken worden naar de parking van restaurant The Villa (Limbastraat 1, 3 minuten wandelen) of naar parkeerplaatsen in de omliggende straten van het Havenhuis.

 

BEREIKBAARHEID - OPENBAAR VERVOER

BUS

Bushalte 'Ferdinanduspolder' ligt op 350 m. De lijnen 762, 763 en 764 (vertrek F. Rooseveltplaats) stoppen aan deze halte.

TRAM

Tramlijn 6 bedient de tramhalte 'P+R Kinepolis', die op een kwartiertje wandelen ligt.

TREIN

Van het treinstation Antwerpen-Luchtbal (op 1,6km) is het 20 minuutjes wandelen tot aan het Havenhuis. Antwerpen-Centraal is het dichtsbijzijnde grote treinstation. Van daaruit is het tien minuten wandelen naar de halte F. Rooseveltplaats van waaruit je bus 762, 763 of 764 kunt nemen (zie hierboven).

FIETS

Bereken de kortste route a.d.h.v. Google Maps of een fietsrouteplanner als je met de fiets komt.

Je kan je fiets parkeren in de ondergrondse parkeergarage van het Havenhuis. Er bevinden zich oplaadpunten voor elektrische fietsen. De inrit bevindt zich aan de Mexicostraat (zie plannetje onderaan de pagina).

VELOSTATION

Vlak voor het Havenhuis, naast de ingang van de ondergrondse parking (Mexicostraat), is er een dubbel Velostation aanwezig. Andere Velostations in de buurt zijn 'Indiëstraat' en 'Kambalastraat'.

DIEREN

(Huis)dieren zijn niet toegestaan in het Havenhuis.

ETEN EN DRINKEN

Er worden food & drinks aangeboden tegen betaling.

TOEGANKELIJKHEID

Het Zaha Hadidplein en de benedenverdieping zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

 

Ontdek meer over Rijker dan je Denkt?

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Schrijf je in voor Rijker dan je Denkt

Is die gekke stoel van de rommelmarkt écht design? Zijn die oude Beatles-platen van goudwaarde? Heb je nog een zeldzaam stukje elektronica? En zijn die Afrikaanse beeldjes van opa écht authentiek en dus waardevol? Heb jij een vintage gitaar waar Eric Clapton nog op gespeeld heeft?

Alle objecten of kunstwerken waarvan je denkt of hoopt dat iets waard zou kunnen zijn, kan je laten schatten bij de experten van 'Rijker dan je Denkt?'.

KLIK HIER EN SCHRIJF JE IN!

OPNAMEDATA

28/10 -29/10 in Autoworld te Brussel - Meer info

4/11 - 5/11 In de Zoo van Antwerpen - Meer info

 

Extra