Rijker dan je Denkt bij Barco Kortrijk - alle praktische informatie

06/09/2016 - 16:12

Over Barco

Voorbijgangers kunnen er niet naast kijken : het ronde, glazen gebouw, ‘The Circle’ valt op tot ver buiten het Kennedypark van Kortrijk. Dit is zonder twijfel  één van de meest high tech en spectaculaire gebouwen van het hele land. ‘The Circle’ is de nieuwe hoofdzetel van technologiereus Barco, een bedrijf dat beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren levert. Het majustueuze gebouw straalt internationale allure uit, en staat op naam van het internationale architectenbureau Jaspers-Eyers. Zijn look van buitenaf verraadt het al, maar binnenin ‘The Circle’ staat innoverend werk centraal. Een opleidingscentrum, vergaderruimtes, laboratoria en testruimtes vullen het ovale gebouw.

En de spectaculaire demonstratieruimtes zijn de kers op de taart, waar op een verrassende manier de rol van Barco in onder andere de internationale ‘health care’ en de entertainent wereld beleefd kunnen worden. Compleet met indrukwekkende projecties en een heuse ‘state of the art’ 180° cinema.

Gidsbeurten

Op 10 en 11 september worden gratis gidsbeurten georganiseerd in Barco om 10u30 - 11.30 - 13.30 en14.30.

 

 

Een gidsbeurt wordt beperkt tot een groep van max 20 personen en duurt ongeveer 1 uur.

De gidsbeurten zijn rolstoeltoegankelijk.

Adres

Beneluxpark 21, 8500 Kortrijk.

Parkeermogelijkheden

Je kan gratis parkeren op het terrein.

Openbaar vervoer

Trein: het station van Kortrijk is 5,5 km gelegen van industriedomein ‘Beneluxpark’.  Vanuit het station worden bussen ingelegd richting Beneluxpark. Check de exacte uren op www.nmbs.be en www.delijn.be

Praktische informatie

Er is geen vestiaire aanwezig. Onze veiligheidsagenten zijn gerechtigd om jassen en tassen te doorzoeken indien zij dat nodig achten.

(Huis)dieren zijn niet toegestaan in het gebouw.

Er worden food & drinks aangeboden tegen betaling.

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. 

 

 

 

 

Ontdek meer over Rijker dan je Denkt?

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Schrijf je in voor Rijker dan je Denkt

Is die gekke stoel van de rommelmarkt écht design? Zijn die oude Beatles-platen van goudwaarde? Heb je nog een zeldzaam stukje elektronica? En zijn die Afrikaanse beeldjes van opa écht authentiek en dus waardevol? Heb jij een vintage gitaar waar Eric Clapton nog op gespeeld heeft?

Alle objecten of kunstwerken waarvan je denkt of hoopt dat iets waard zou kunnen zijn, kan je laten schatten bij de experten van 'Rijker dan je Denkt?'.

KLIK HIER EN SCHRIJF JE IN!

 

Extra